WP_20160807_004 Children's & Adult's Pool Children's Pool Natural Wood Fired Barrel Sauna sauna-indoor-copy-HHQ-web Calendula-kruidenles-Katrin-Nele-handdoek-gedroogde-bloemen-18 trèfle cueillette Life Coaching in Pyrenees Cosy Event Hall Bungaloft-overzicht-ruimte-WEB reception-seating-area-2-HHQ-web <!--:nl-->OLYMPUS DIGITAL CAMERA<!--:--><!--:de-->OLYMPUS DIGITAL CAMERA<!--:--><!--:en-->OLYMPUS DIGITAL CAMERA<!--:--><!--:fr-->OLYMPUS DIGITAL CAMERA<!--:--> Relaxing Pyrenees Sunset on Pyrenees kampvuur kristel bart kinderen 14 stemmig-genieten-16-kring-onder-eiken-web
<
>

 

Betalende voorzieningen ter plaatse

Huur lakenset 1-2 personen 8 €
Huur handdoekenset 1-2 personen 6 €
Huur serviesbox 4p 1 €/dag
Parking nabij de accommodatie of kampeerplek 2 €/dag
Huur extra veldbed, matras of plek vr volwassene 6 €/nacht
Indien beschikbaar: huur kinderbedje 2 €/nacht
Huur kinderstoeltje 2 €/nacht
Brandhout (zelf-geladen kruiwagen) 10 €
Andere Prijslijst

Naar boven

 

Gratis voorzieningen*

 • Buitenparking voertuigen (onbewaakt)
 • Gastenkeukentje (voorrang voor huurders van kamers)
 • Buitenkeuken op de centrale ‘Place’ (serviesbox te huur)
 • een leggertje in de koelkast (indien beschikbaar, voor wie per trein of met het vliegtuig komt)
 • 2 douche-blokken en toiletten + compost-toiletten op het terrein,
 • Toegang speelweides (domein = omheind, 3 poorten blijven open)
 • Gebruik sportmateriaal (tafeltennis, badminton, …) in de zomermaanden
 • Uitleenboeken bibliotheek
 • Uitlenen creatief materiaal en gezelschapsspelen
 • WiFi overdag in en rond de receptie (+ ethernet-USB aansluitingen voor laptops en tablets)
 • Gebruik fietsjes (voor de kleintjes, indien beschikbaar)

*Deze zijn voor alle gasten toegankelijk, ongeacht het soort accommodatie

Naar boven

 

Wellness voor lichaam en geest

Als je wil kan je genieten van onze ‘Wijnton’ Sauna, home made uit eigen houtatelier! Hij is af te huren voor privé gebruik alsook publiek toegankelijk op geregelde tijdstippen. Badkledij is niet toegestaan, badjassen wel.

Individuele toegang tot de sauna 8 €
toegang sauna kind 6-12 jaar 4 €
toegang sauna kind < 6 jaar gratis
Private huur volledige sauna
(Vanaf 2 u., 2-6 personen)
40 €/u

Buiten de hoogzomer kan je een privé-kruidensessie beleven bij Katrin. Een unieke ervaring waarbij je de kruiden zelf mee plukt en leert omtoveren tot een bereiding naar jouw keuze:…een olie, zalf, crème, plantenmedicijn, parfum… Door samen te doen leer je om nooit meer te vergeten. Je vergaart geweldig nuttige en bruikbare plantenkennis en gaat weg met je zelfgemaakte potje of flesje ‘pure weldaad’. Een unieke beleving om mee te pikken op je vakantie.

 

Nathel Anntje beautycalendula olie maceraat oranjeEr is in alle seizoenen  een hele menukaart aan mental wellness coachings, gegeven door Katrin of Kim.

Je kan deze ter plekke boeken of op voorhand, als je zeker wil zijn van een plek.

Stel hier je vragen over kruidensessies en coachings op Assaladou.

Naar boven

 

Receptie/internetruimte

Op het gelijkvloers van het hoofdgebouw tref je de receptie met WiFi, info over de streek en een boekenhoek,  vol met inspirerende boeken, die allemaal kaderen binnen het motto ‘gezonde geest, gezond lichaam’. Je vind er daarnaast heel wat meesterwerken uit de literatuur.

Naar boven

 

Zaal (Bungaloft)

Voor workshops en andere groepsactiviteiten staat onze zaal genaamd ‘Bungaloft’ (70 m²) ter beschikking. Ze kan per dag of voor meerdere dagen worden afgehuurd (gemiddeld €65 per dag, naargelang het seizoen en de lengte van de huur). In de huur zit tevens het gebruik van de aangrenzende tuin/terras inbegrepen. Meer info en reserveren.

Naar boven

 

Internet

L’Assaladou is ‘internet-arm’. Wij willen hiermee onze gasten stimuleren om nieuwe horizonten te verkennen tijdens hun vakantie, alsook zichzelf even te ontlasten van computer stress en electrosmog. Ook zitten we aan het einde van een circuit, waardoor de connectie niet altijd optimaal is. Wel beloven we andere/betere connecties tijdens je verblijf ;)!

Op L’Assaladou vind je geen TV of WiFi  in de huuraccommodaties – met uitzondering van de Petit Gîte (het huisje)  dat in de slaapkamers ‘RJ45’ ethernet-aansluitingen heeft (connectors naar USB beschikbaar), en de Bungaloft

Wifi is overdag beschikbaar in en bij de receptie.  De hele vallei heeft een zeer goede 4G ontvangst, je kan hier je bundel verder gebruiken zoals thuis.

Naar boven

 

Groot zwembad met bergzicht en speelweiden

Buiten op het domein kan je zwemmen en zonnebaden aan de voet van de Pyreneeën. Een verfrissende duik nemen in het zwembad kan van 9u tot 21u.  Een uurtje ervoor en erna kan ook nog stil gezwommen worden.
Sommige gasten zwemmen eens graag zonder badkledij, om hun ervaring van ontspanning in de natuur nog completer te maken. Dat is toegestaan. Naakt zonnen mag aan het ‘diepe’ deel van het zwembad (rechts achteraan) en binnen de besloten omheining nabij de sauna achter het zwembad. De sfeer in en bij het zwembad 100 % familiaal en gemoedelijk.

kinderbad vol

De kindjes hebben hun eigen plonsbad.  Kinderen hebben volop ruimte om te spelen en te ravotten in het uitgestrekte groen of op de speeltuigen.

De weiden rondom de gebouwen beslagen 6 ha.  Het domein is omheind, maar de poorten blijven openstaan.

Naar boven

 

Maaltijden

Zelfkook in je accommodatie of in een van de gastenkeukens

Assaladou is zo opgevat dat iedere gast de faciliteiten heeft om zijn eigen potje te koken. Alle huisjes, chalets/lodges en caravans bevatten eigen kookgelegenheid. Kampeerders  hebben toegang tot een binnen- of buitenkeuken. Setjes met eigen kookgerei zijn beschikbaar tegen betaling.

Sommige gasten koken graag een maaltijd voor een hele groep. In de zomer kan dat mits overleg in onze veldkeuken, die speciaal uitgerust is om te koken voor grotere gezelschappen.


Restaurants

Ga je graag uit eten in de buurt? Schuif dan je voeten onder tafel in één van de restaurantjes in de omgeving. Binnen een straal van 8 km (Quillan of Puivert) heb je al een waaier aan mogelijkheden, waaronder ook voordelige!


Warme bakker en melkboer aan huis

Voor je eigen vers gebakken Frans brood, croissants of chocoladebroodjes moet je de poort niet uit. Wij geven de avond tevoren jouw bestellingen door aan onze warme bakker, die elke ochtend kraakverse zaligheden binnen brengt! 2x per week kan je bovendien genieten van de weldaad van heerlijk verse melk van grasgevoerde koeien van de boer.

franse-broden   mand-chocolatines   Basket of Pain Au Chocolat --- Image by © Roulier/Turiot/photocuisine/Corbis